Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Pula
Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije
  1. Ovaj tjedan crkva slavi: u utorak Sv. Nikolu Tavelića, u petak Sv. Elizabetu Ugarsku, u subotu Posvetu bazilike Sv. Petra i Pavla.
  2. Od srijede u katedrali povodom đakonskog ređenja započinje trodnevna duhovna priprava. Tih dana nema svetih misa u Misericordiji. Prvoga dana trodnevnice misu će predvoditi kanonik pulskog Stolnog kaptola sv. Tome ap. preč. Ante Žufić, a svjedočanstvo će izreći budući đakon Tobija Matijević.

Drugoga dana trodnevnice misu će predvoditi vlč. Joel Catary, župnik pulske župe Krista Spasitelja.                                                       

 Trećega dana trodnevnice misu će predvoditi vlč. Zoran Cetinić, župni vikar u više župa središnje Istre, a svjedočanstvo će izreći budući đakon Vid Grdadolnik. Nakon mise uslijedit će klanjanje koje će animirati bogoslovi iz pulskog Biskupijskog misijskog sjemeništa “Redemptoris Mater”.

  1. Zbog trodnevnice u petak je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u Katedrali a ne u Misericordiji, od 9 do 18 sati i prilika za sv. ispovijed od 9.00 do 13.00.
  2. U četvrtak povodom đakonskog ređenja bit će čišćenje i uređenje katedrale u 10:00 sati. Molimo vas da se odazovete ovoj akciji.
  3. Misa đakonskog ređenja u pulskoj katedrali ove će se godine održati u subotu, 18. studenog. Dva bogoslova iz Biskupijskog misijskog sjemeništa “Redemptoris Mater”, Tobija Matijević i Vid Grdadolnik, primiti red đakonata po rukama porečkog i pulskog biskupa mons. Ivana Štironje. Misa ređenja započinje u 11 sati.
  4. Subotom mise slavimo u 8:00 sati u jutro u Misericordiji.
  5. U subotu zbog đakonskog ređenja neće biti župnog vjeronauka za prvopričesnike hrvatske i talijanske grupe, nego bit će u subotu 25.11.2023.
  6. Pozivamo sve mlade, a posebno krizmanike, da u petak dođete u katedralu navečer u 18:00 sati na   isu i svjedočanstvo naših bogoslova. Zato slijedeće nedjelje nećete imati vjeronauk nakon mise u 10:30.
  7. U subotu 18.11. jedan od najboljih i najdugovječnijih mješovitih zborova Hrvatske, Oratorijski zbor crkve Sv. Marka iz Zagreba, ''Cantores Sancti Marci'' nastupa u pulskoj Katedrali Uznesenja Marijina s početkom u 20.00h gdje će predstaviti vrhunsko glazbeno ostvarenje Francisa Poulenca - Stabat Mater, srednjovjekovna sekvenca koja govori o boli, smrti, ali i ljubavi.

Raspored misa i kateheza

Mise zornice

05:45 - Katedrala, jutarnja molitva časoslova (ulaz iz Kandlerove ulice)

06:30 - Katedrala mise zornice svako jutro (od ponedjeljka do petka)

Mise kroz tjedan

Katedrala u 8:00 ili 17:00 (ako su naručene sv. mise)

18:00 - Misericordija, Franjevački samostan sv. Franje (zimsko računanje vremena)

19:00 - Misericordija, Franjevački samostan sv. Franje (ljetno računanje vremena)

Mise nedjeljom

08:00 - Misericordija

09:00 - Katedrala u 9:00 (na talijanskom jeziku/ messa in italiano)

10:30 - Katedrala u 10:30 Misa za narod

11:30 - Franjevački samostan sv. Franje

18:00 - Misericordija, Franjevački samostan sv. Franje (zimsko računanje vremena)

19:00 - Misericordija, Franjevački samostan sv. Franje (ljetno računanje vremena)

KATEHEZE

Prvopričesnici: informacije o katehezama za prvopričesnike potražite u župnim obavijestima

Krizmanici: svake nedjelje nakon župne mise u 10:30

 

Biskupija

Biskup Ivan Štironja