Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Pula
Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije
  1. Pred nama je Veliki Tjedan, koji nas uvodi u otajstvo muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista. Iskoristimo ovo milosno vrijeme za naše obraćenje, da bismo uistinu mogli doživjeti zajedno s Njime radost uskrsnuća.
  2. Svete mise u Misericordiji bit će u ponedjeljak i u srijedu u 19.sati. U utoraku katedrali bit će vazmene ispovijedi od 17.00. sati. 18.30 u katedrali bit će križni put i nakon toga večernja misa, taj dan nema svete mise u Misericordiji. Nakon srijede započinje Vazmeno Trodnevlje  u katedrali.
  3. Veliki četvrtak- u Porečkoj bazilici u 10. sati ujutro bit će Misa Posvete Ulja koju će predvodit porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša zajedno sa svim svećenicima naše biskupije. Navečer u 19. sati u našoj pulskoj katedrali bit će Misa posljednje večere i obred pranja nogu. Nakon sv. Mise nastavlja se molitva klanjanja pred Presvetim Oltarskim sakramentom.
  4. Veliki petak –od 10. do 12. sati u katedrali bit će prilika za sv.ispovijed. U 18.15 sati Katedrali bit će pobožnost Križnoga Puta a u 19. sati obredi Velikog Petkapredvodit će porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša.
  5. Velika subota - u katedrali u 21.sati bit će Misa Vazmenog Bdijenja i nakon mise blagoslov hrane.
  6. U nedjelju slavimo Uskrsnuće Isusa Krista. Svete mise su kao svake nedjelje. Svečanu svetu misu u 10.30 u katedrali predvodit će porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan

Sljedeće nedjelje je Nedjelja Muke Gospodnje (Cvjetnica), koja započinje Veliki Tjedan i ujedno nas uvodi u otajstvo muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista. Svečani obredi u katedrali započinju u nedjelju procesijom sa palmama u 10.sati od Foruma prema katedrali. Svetu misu predvodit će mons. Ivan Milovan – porečki i pulski biskup u miru. 

Nedjelja 31.3. je, prema tradiciji, hodočašće Pulske biskupije u našoj katedrali. Program:

1. U našoj župi će se održavati pobožnost križnog puta utorkom u katedrali u 17.30, i nakon toga bit će večernja misa, taj dan neće biti svete mise u Misericordiji nego u Katedrali.

Raspored misa i kateheza

Mise kroz tjedan

Katedrala u 7:30 ili 17:00 (ako su naručene sv. mise)

Misericordija 18:00

Franjevački samostan sv. Franje 18:00

Mise nedjeljom

Misericordija u 8:00, 18:00

Katedrala u 9:00 (na talijanskom jeziku/ messa in italiano)

Katedrala u 10:30 Misa za narod

Franjevački samostan sv. Franje 11:30, 18:00

KATEHEZE

Prvopričesnici: hrvatska grupa subotom u 10:00h, talijanska grupa subotom u 10:45h (u župnom uredu)

Krizmanici: hrvatska grupa nakon nedjeljne mise u 10:30h, talijanska grupa srijedom u 17:00h (u župnom uredu)

Biskupija

Biskup